Nieuw bij defensie


2021

16-11-2021

De nieuwe Delta batterij van de Gele Rijders, 41ste afdeling artillerie hebben hun eigenste logo sinds vandaag gepresenteerd.

Delta batterij, Gele rijders, centauren
Delta batterij, Gele rijders, centauren


29-10-2021

Vandaag verstrekte het KPU de eerste nieuwe groene Gore-tex regenjassen van het interim kleding pakket. Er zal meer dan 43000 regenjassen verstrekt worden onder alle militairen. Behalve de marine, die hebben hun eigen kledinglijn en het korps mariniers hebben al een soortgelijke regenjas. Na de interim kleding pakket zal deze jas bijven in het volgende kleding pakket.

Gele rijders nieuwe gore tex jas
Gele rijders nieuwe gore tex jas


Week 5, De nieuwe uitrusting komt er aan.....


20-11-2020

De samenvoeging van alle cavalerie eenheden ( behalve de huzaren van Boreel) tot een nieuw cavalerie regiment, de RHPCA, Regiment Huzaren Prinses Catharina Amalia.

baretembleem Regiment Huzaren Prinses Amalia Catharina defensie cavalerie
kraagspiegels Regiment Huzaren Prinses Amalia Catharina defensie cavalerie

generaals kraagspiegel Regiment Huzaren Prinses Amalia Catharina defensie cavalerie

De oprichting van het Wapen van de Informatiemanoeuvre.

Korps Communicatie & Engagement "Prinses Ariane"

baretembleem I&V, Inlichtingen & Veiligheid defensie
kraagspiegel I&V, Inlichtingen & Veiligheid defensie

En de oprichting van het Korps Inlichtingen & Veiligheid "Prinses Alexia

baretembleem C&E, Communicatie & Engagement
kraagspiegel C&E, Communicatie & Engagement

Een nieuw para-embleem voor Riggers van 11 Lmb.

Naamswijziging van Regiment Infanterie Johan Willem Friso in Regiment Infanterie Prins Johan Willem Friso 


01-05-2020

Sinds vandaag hebben de Boedistische geestelijke verzorgers hun eigen baretembleem.


29-06-2019

Ligtyear one

Defensie koopt de nieuwe prototype zonneenergie aangedreven auto, de Lightyear one.

Met deze auto kun je 725 km rijden zonder bij te laden. Bijladen behoeft niet via een laadpaal, maar een gewone stekker in het gewone stopcontact.


01-11-2018

De commandant Landstrijdkrachten reikte vrijdag de eerste pas-sets uit van de nieuwe Berghaus-rugzakken in het nieuwe multitone vlekkenpatroon. Dit deed hij in Schaarsbergen aan militairen van 12 infanteriebataljon. Vanaf 5 november kan deze eenheid de rugzakken bestellen bij KPU. Daarna volgen de andere bataljons van luchtmobiel. In de nieuwe rugzak past net als in de huidige rugzak 90 liter en er kan 2 x 10 liter extra opbergvolume op aangebracht worden.  De rugzak heeft betere stof en betere stiksels waardoor de tas minder snel stuk gaat en comfortabeler te dragen is. De draagriem is bijvoorbeeld steviger waardoor bij een groot gewicht de riem minder in de armen en schouders "snijd".20-06-2018

Volgens de VOSS (verbeterd operationeel soldaat systeem) worden nu de nieuwe draagvesten en grote rugzakken getest die verbeterd zijn na de eerste testen eerder dit jaar. De mankementen die nu optreden zullen aangepast worden zodat eind 2019 de hoofdserie daadwerkelijk uitgegeven kan worden.Op maandag 23 Okt. 2017 hebben de eerste operators van het Korps commandotroepen zich in een nieuw gevechtstenue gestoken. Gedurende de komende weken zal de nieuwe kleding door het gehele korps in gebruik genomen worden. Het nieuwe gevechtstenue met MultiCam patroon is het resultaat van de samenwerking tussen Interservice Kenniscentrum Speciale Operaties (IKCSO) en MatLogCo om de materieelverwerving sneller te laten verlopen. Dit als onderdeel van de onlangs formeel gestarte pilot "wendbaarheid".

 

Functionele Gevechtskleding.

Al geruime tijd is er voor het uitvoeren van Speciale Operaties behoefte aan functionele gevechtskleding. Als interim oplossing werd deze kleding voor iedere missie apart aangekocht. Om de urgente behoefte voor functionele gevechtskleding te ondervangen is er binnen het KCT een test-case gestart, waarbij de kleding direct bij 8 verschillende leveranciers van de plank werd gekocht. Gedurende de implementatie zal in samenwerking met het KPU-bedrijf een gedegen evaluatietraject  plaats vinden. Met deze beproeving voorziet het KCT in de toekomst flexibel in te kunnen spelen op haar dynamische omgeving.Het nieuwe OTCo embleem voor het DT.

Ook voor het Gvt is er een uitvoering.

Er is ook een uitvoering in 5x5 embleem

en een borstzakhanger.

 

Ontwerper:   Dhr. Rob Kuenen

Datum:          Word nog ingevoerd.

5x5 embleem en borstzakhanger is er al (Okt. 2017)