Nieuwe aanwinsten vervolg 2


Week 28,

Dankzij een Topper van Paresto, konden wij ook het mondkapje van deze defensie organisatie toevoegen aan de collectie. Ook via deze weg, hartelijk dank.

Paresto mondkapje

Week 27,

Dankzij een paar collega's van de RA Frank van Bergen hebben we de mondkapjes mogen ontvangen van de Stichting Historische Collectie Regiment Technische Troepen, van de NMM en de standaard KL. Mannen, ook via deze weg hartelijk dank voor jullie medewerking. 

SHCRTT mondkapje NMM.

Week 26,

Dankzij het winnen van een winactie van de SVON en Veteranen in aktie, hebben we het boekenpakket nu in huis van Zandhappen van Generaal BD Mart de Kruif en Kampioen op 1 been van Edwin de Wolf.

Boek zandhappen en kampioen op 1 been.

Week 26,

Dankzij de inzet van Dhr. van der Vliet hebben we de Genie mondkapje en de standaard KL mondkapje mogen ontvangen. Roel, ook via deze weg hartelijk dank.

Genie mondkapje.

Week 25,

Dankzij de inzet van Adj. bd van Hedel, hebben we de Veteranen mondkapje mogen ontvangen. Bert, ook via deze weg, hartelijk dank.

Veteranen mondkapje.

Week 25,

Dankzij de Traditioneel Tamboerkorps Garde Grenadiers hebben we hun mondkapje mogen ontvangen. Mannen, ook via deze weg, hartelijk dank.

Traditioneel Tamboerkorps Garde Grenadiers.

Week 25,

Dankzij Bert Ruiter een mooie donatie van verschillende mondkapjes.

Bert, ook via deze weg hartelijk dank.

Defensie mondkapjes

Week 25,

Dankzij Kpl1 der Genie bd J. Plaatsman deze mondkapje aan de collectie toe mogen voegen. Joan, ook via deze weg bedankt.

mondkapje KL

Week 25,

Mooie donatie binnen gekregen van Isaac Jansen van het MRC Aardenberg. Ook via deze weg, hartelijk dank Isaac.

mondkapjes MRC Aardenberg en DOSCO

Week 24,

Mooie donatie van diverse verschillende mondkapjes, straatnaam en speldje van de Technische Dienst gedoneerd door de RA Frank van Bergen. Ook via deze weg, zeer hartelijk dank Frank. 

defensie mondkapjes technische dienst

Week 24,

Dankzij een winactie op Instagram deze serie emblemen gewonnen.

11infbat-ggj, hartelijk dank toppers.

patches 11 LMB emblemen.

Week 16,

Een mega machtige donatie mogen ontvangen van dhr P. Walthuis. Nagenoeg het complete CT Generale Staf van zijn opa de Generaal W. Walthuis.

Atilla met brevet, broek, blouse, botinnes met sporen, regencape, handschoenen, koordsjerp en sabeltas. Dan nog een rot en sjaal, 3 platte petten, de helm die de Generaal Walthuis heeft gedragen net voor de oorlog, de orginele Divisie-order van de 4de divisie, en de munt van de KVBK vanwege zijn verdienstelijke inzet als redacteur.

Dhr. P. Walthuis, enorm bedankt voor deze machtige donatie en uw vertrouwen in onze collectie en doelstelling waar wij voor staan om een meer dan goed tehuis te bieden voor de nalatenschap van uw opa, Gen. W Walthuis. 

uniform generaal Walthuis.
atilla Generaal Walthuis.

generaal Walthuis broek en blouse.
regencape generaal Walthuis.

generaal Walthuis, sabeltas generale staf en koordsjerp.
generaal Walthuis bottines en handschoenen.

generaal Walthuis petten.
generaal Walthuis vooroorlogse helm.

generaal Walthuis coin.
generaal Walthuis divisieorder.


Week 15,

Dankzij de krantenartikel van Theo van Etten, heeft onze museum een donatie mogen ophalen bij Mevr. Suijkerbuijk hier in Tilburg. Betreft een munitiekistje van de Hembrug fabriek, huls van een spitfire, Nederlands militair ledervet,herrineringsasbak, herinerringstrommeltje en een veldfles van waarschijnlijk een scouting club.

Mevr. Suijkerbuijk ook via deze weg hartelijk dank.


Week 15,

Een donatie gekregen in de vorm van een buste.


Week 14,

Dankzij de hulp van Dhr. P. Monne van het museum Weest op uw hoede, een volgens mij eerste type Nederlandse CSM-stok. Helemaal weet ik nog niet zeker, wat ik kan ontdekken aan deze stok en van wie het afkomstig is, researh word gepleegt.
Week 12,

Schitterende donatie binnen gekomen, de 2de interim pak van het merk Crye Precision, diverse emblemen waarvan een aantal uitzendingsemblemen, 2 boeken, een tijdschrift, diverse nieuwe type postkaarten KL, stickers en de Afghanistan visiual language translator. Kerel, meer dan enorm bedankt.Week 11,

Door een mooie donatie van Ton van Baest in de vorm van, een herdenkingsboek, Klu schuitje, oude type baretembleem Garde Jagers, aantal verschillende medailles, tinnen Kmar pet, 2 oude tegeltjes rijschool Tilburg Kromhoutkazerne, dasspeld, manchetknopen, diverse speldjes en een rugzakje. Ton, hartelijk dank voor deze mooie donatie. 

Week 11,

Dankzij de donatie van Harry Kingma van 2 KM blouzen kunnen wij weer meerdere uniformen compleet maken. Harry, dank je wel kerel.


Week 10,

Een hele leuke donatie binnen gekomen rechtstreeks vanuit Massar-e-Sharif Afghanistan. 3 verschillende mondkapjes die nu gedragen worden daar, Duitse rantsoenen omdat de Nederlandse militairen daar dit te eten kregen vanwege een covid uitbraak, en een visibility-card die in het hospitaal gebruikt worden.

Kirsten Blanken- van der Meer enorm bedankt voor deze tijdsbepalende aanvulling.


Week 10,

Een gigantisch mooie donatie mogen ontvangen van Brig. Adj. B.D. Bert van Hedel.

Zijn complete AT, adjudanten-stok, schildjes, armbanden, oude blauw pak, dessert pak, pet en uitzendpetje. Bert, ook via deze weg, zeer hartelijk dank

Week 9,

Een mooie donatie van Dimitri Vlaanderen voor de collectie, baretembleem, petembleem en vaardigheids emblemen, ideaal om de uniformen drager correct op te maken.

Week 9,

Aan de collectie toe kunnen voegen, de pika-pak met piekhelm, Korps Mariniers met de rang van mariniers 1ste klas. Dit is 1 van de pakken die bij introductie in 1956 aan het korps overhandigd is.

Week 9,

Aan de collectie kunnen toevoegen, de 2 oude type schouder emblemen voor de CT manschappen Garde Jagers begin jaren '50

Week 8,

Dankzij Corne Donders medeverzamelaar voor 1 bak koffie 2 mooie bustes in ontvangst genomen. Dank je wel kerel.


Week 8,

Mooie donatie van Jody van den Broeke, 5 vrouwlijke bustes om ook deze in diverse displays te verwerken met uniformen. Jody, ook via deze weg hartelijk dank


Week 7,

Donatie van 4 bustes, ideaal om displays met uniformen te maken.


Week6,

Mooie gevulde doos binnen gekregen met, woestijn Meindels, colshirts, medic pouch, kledinghoes, mondkapje GnK, coin en winkelwagenmuntje Kmar, diverse emblemen, tourniket, shirt voor Duitse sportemblemen, shirts met logo, vlagje Afghanistan, oordopjes, diverse boekwerken uitzendingen, en thuisfrontpakket voor de kids.

Ook via deze weg, hartelijk dank voor deze prachtige doos.
Week 3,

Op de mat gevallen, het tijdschrift van de SVON. Mannen, bedankt voor het toesturen.

SVON, tijdschrift svon

Week 3,

Dankzij de Historische Collectie Verbindingsdienst, de lakstempel van de LLC aan de collectie mogen toevoegen.

Lakstempel LLC
Lakstempel LLC


Week 3,

Mooi kado gekregen, boek de randsel op de rug en een oude sabeldrager

boek de randsel op de rug, sabeldrager

Week 2,

Mooie donatie binnen gekregen dankzij een goede vriend, diverse boeken en handleidingen Klu

Klu boeken
Klu boeken
Klu boeken


Week 2,

Officiers kokarde voor de kepie

Kokarde, kepie

Week 1,

Aan de collectie toegevoegd, riem Grenadiers uit begin 1900


Week 1,

Aan de collectie toegevoegd dankzij mijn vrouw, de armband GNK

Armband GN, armband hospik, armband gewondenverzorger

Week 1,

Mooi fotoboek uit 1908 over het 3de Regiment Huzaren aan de collectie toe kunnen voegen.

3de Regiment Huzaren 1908
3de Regiment Huzaren 1908
3de Regiment Huzaren 1908


2020


Week 53,

Toegezonden gekregen, de nieuwste uitgave van het blad "De Limburgse Jager ", bomvol met tekst en foto's, ik dank de BLJ heel erg voor deze mooie actie van hun.

de Limburgse Jager, BLJ, Limburgse Jagers

Week 53,

Een schitterend pakket recht uit Mazar-e-Sharif, dekbedset KL, diverse postkaarten, wasnet van Ecolog, instructievel, 2 sportemblemen, groot verpakking energiedrank-poeder en een zakje Duitse suiker. Veel herkenbaar voor elke Afghanistan veteraan.

Topper, weer hartelijk dank voor je overzeese schenking


Week 53,

Cadootje van mijn vrouw, een veteranen coin


Week 53,

Weer een mooie donatie gekregen van een goede vriend, de kerstpakket Klu 2020 2 tassen, diverse boeken en oude toegangsbewijzen Afghanistan. Kerel enorm bedankt.


Week 52,

Paar helemooie kerstcadoos binnen gekomen, Grenadiers kepie 1ste model, Grenadiers koppelplaat half 1800, Sabel uit de Bataafse tijd eind 1700, en een marketenster vaatje uit begin 1800


Week 50,

Grote stapel tijdschriften weer binnen gekregen van een topper van defensie, bladen zoals Sterker, NIDV, Sobat, Artilia, Check point, Acom, Strijdend Nederland, Phoenix, De Onderofficier en de Trivizier. Wederom hartelijk dank kerel.


Week 48,

Een oude lamp gedoneerd gekregen van Dhr. van den Broek. Hartelijk dank voor deze schenking.


Week 47,

De hand weten te leggen op een oude stempel van de 19de afd. veld  artillerie.

Mooi stukje artillerie geschiedenis, Marcel bedankt kerel.


Week 45,

Een mooie donatie binnen gekomen van de Mariniers ziekenboeg Lief en Leed, een ketting met de mariniers logo, vanwege een gehouden krukkenactie. Rinus en Eric, hartelijk dank.


Week 44,

Mooie donatie binnen gekregen van een goede vriend, een serie uitzend emblemen Luchtmacht, kerel bedankt voor deze mooie aanvulling.


Week 42,

Mooie donatie gekregen van Kees, de oude bokketuig van de Luchtmacht.

Kerel, bedankt voor deze leuke donatie.

Bokketuig, harnas