Korps Commando Troepen


Nunc  Aut  NunqaumDeze Geklede Tenue was gedragen door LKol Limonard. In 1958 is dit tenue gemaakt door Fa. C. van Hal & Zoon uit Breda. Op dat moment was de rang Kapitein Limonard.
De Rabintex helm, gedragen in Afghanistan

Rabintex helm
Rabintex helm


Test-pak, een club van het Korps Commando Troepen heeft hierin gelopen. Doch heeft deze set de test niet doorstaan en is bijna de gehele stapel vernietigd.
Op de commando-kazerne hangt een 3-luik gemaakt door de oud-commando/ sportinstructeur Jos Antens. Op de reunie van 25 maart 2017, de jubileum van 75 jaar KCT, kregen alle commando's en oud-commando's  deze drie-luik op dik papier gedrukt, de afmeting van deze posters zijn 40 x 60 cm.

( gedoneerd door Jack)
Vector, het nieuwe voertuig van de kct. De volledige benaming is, Air Transporteble Tactical Vehicles. Van deze wagens komen begin 2015 zo'n 50 voertuigen binnen bij het korps.
Deze 2 vaardigheids emblemen zijn standaard Amerikaanse cursussen waar ook Nederlandse commando's aan hebben deel genomen. Daarom zijn zij gerechtigd tot het dragen hiervan op hun GvT.Commando's vallen Walcheren aan.

Onderstaande foto's afkomstig van de Instagram-account van het Korps Commando Troepen. Mannen, hartelijk dank voor het plaatsen van deze mooie en duidelijke foto's.Oprichtingsdatum:

Korps commando troepen is ontstaan op 22 maart 1942